Routes

Fietsroutes op de Hoge Vuursche - ‘Noord’

Start jouw dag sportieve ontspanning op de Lage Vuursche bij onze locatie op kampeerplaats de Zeven Linden. Sla vanaf het kampeerterrein linksaf om naar het noorden te fietsen. Je fietst op deze manier ‘terug’ over de Zevenlindenweg, richting de provinciale weg (N415) en in de richting van Baarn. Steek de provinciale weg over en je komt via de Bosbadlaan langs het Bosbad de Vuursche (vroeger het Baarns bosbad). Als het weer meezit kan je hier een frisse duik nemen. Maar we hebben natuurlijk geen fietsen gehuurd om alleen te gaan zwemmen. Bij het Bosbad, aan het eind van de Bosbadlaan, kan je ervoor kiezen om rechtsaf te gaan, direct richting Baarn, of linksaf, over de Hoge Vuursche richting het landgoed van kasteel Groeneveld. 

Kasteel Groeneveld

We zijn linksaf geslagen en fietsen nu ‘echt in het bos’. In de herfst is deze route een prachtig tafereel van verschillende tinten bruin, rood en geel. Aan het eind rechtsaf en over het spoor komen we op het landgoed Groeneveld terecht. Aan de kronkelende paden en mooie doorkijkjes kan je zien dat we ons hier in een heuse kasteeltuin bevinden. Maak een wandeling door de tuinen of fiets direct door naar het kasteel om voor een verfrissend hapje of drankje bij het Grand Café van kasteel Groeneveld. Fiets je liever nog even door richting Laren voor een picknick op de heide? Ze hebben ook heerlijke take-away picknick manden bij kasteel Groeneveld.

Kasteel Groeneveld op onze Fietsroute rond Soest en Baarn.
CC: Michele Ahin
Bospaden van de Hooge Vuursche

Fietsroutes - Utrechtse Heuvelrug

Wil je een van de routes op deze pagina terugzoeken of volgen met je smartphone? Wij adviseren onze klanten de app van Komoot te gebruiken. Via de onderstaande link kan je routes van gebruikers in de omgeving volgen.

Top 5 fietsroutes op de Hoge Vuursche

Je kan natuurlijk ook met Google Maps navigeren. Zorg dat de app op fietsen staat en let op dat je wel op het fietspad blijft. Korte stukjes tegelijk werkt het beste omdat Google natuurlijk de kortste route kiest en niet automatisch een leuk rondje fietst. De volgende punten zijn mooie bezienswaardigheden om te gebruiken om je eigen route samen te stellen.
 

Top 5 tussenstops ten noorden van Soest

MTB huren in Soest of Lage Vuursche

De bossen rond Soest

De Utrechtse heuvelrug ligt vooral ten zuiden en zuid-oosten van Soest. Soest ligt als het ware aan het begin van de Utrechtse heuvelrug. Het perfecte startpunt als je uit het Westen of Noorden van het land komt en eens lekker een dag in de natuur wilt fietsen.

De natuur rond Soest is zeer divers, van dichtbegroeide bossen tot uitgestrekte zandverstuivingen. Van Koninklijke tuinen tot glooiende heidegrond. Een van de meest diverse natuurgebieden van Nederland ligt hier aan je voeten.

 

Fietsroutes op de lage Vuursche - ‘Zuid’

We gaan deze keer rechtsaf vanaf het terrein van de Zeven Linden, richting het zuid-westen. Het asfalt houdt hier op en we fietsen verder over het fietspad dat afwisselend links en rechts van de onverharde weg loopt. Na anderhalve kilometer kan je op het kruispunt met de Stulpselaan kiezen uit alle richtingen. We gaan rechtdoor richting het pittoreske dorp Lage Vuursche. Langs kasteel Drakensteyn, waar prinses Beatrix woont, fietsen we langs de gezellige restaurants die stuk voor stuk pannenkoeken op het menu hebben staan. 

Van Lage Vuursche naar de Soesterduinen

Weersta de verleiding van de pannenkoekenrestaurants en fiets verder naar het zuiden over de Vuursche Steeg, die overgaat in de Vuurscheweg, die alleen voor Fietsers bestemd is. Bij de parkeerplaats vijverhof steken we de provinciale weg over een klein stukje, rechts, links door te steken richting de Dolderseweg en Den Dolder. In het dorp gaan we direct over het spoor links om weer in de weelderige natuur terecht te komen. Het fietspad loopt langs het spoor maar ook midden door het bos, aan de rand van het voormalige munitiepark van Soesterberg (ook te bezoeken, via het Nationaal Militair Museum).
Route van lage Vuursche naar Soesterduinen en terug

Soestduinen of Soesterduinen?

Na het spoor overgestoken te zijn fietsen we nog een heel eind rechtdoor op de De Beaufortlaan en passeren de parkeerplaats van de Soesterduinen. Het natuurfenomeen met zandverstuivingen en duinen, midden in de bossen van Soest. Echt de moeite waard om even een kijkje te nemen. Een stukje verderop ligt het dorpje Soestduinen, niet te verwarren met de Soeterduinen die er vlak naast liggen. Ga in het dorp direct linksaf en fiets langs de prachtige huizen in dit kleine Villadorp. Ga bij de eerste optie weer links en je fietst op een van de mooiste fietspaden van Nederland. Door het bos met af en toe doorkijkjes naar de duinen maken we een grote boog om de Soesterduinen. Bij Brasserie de Lange Duinen kunnen we nog een kleine tussenstop maken voordat we op de terugweg gaan richting kampeerplaats de Zeven Linden. Klik voor meer details over deze route op de onderstaande link.

Routes voor Elektrische Fietsen

Met een elektrische fiets kan je natuurlijk een grotere route fietsen dan je op een normale fiets zou inplannen. Een route van 50 a 60 kilometer is niet meer uitgesloten en kan binnen 3 uur zonder al teveel inspanning worden afgelegd. Vanuit onze locatie op de Lage Vuursche zou je bijvoorbeeld, helemaal door het bos, naar het Nationaal Militair Museum kunnen fietsen en via Dierenpark Amersfoort en de Korte Duinen, door Soest weer terug. 

Een andere optie is een fietstocht langs de Eem of een bezoek aan de piramide van Austerlitz. Allemaal binnen één middag, voor het grootste deel door de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden of kijk voor meer route inspiratie op een van de handige onderstaande links. Alvast heel veel plezier gewenst!

Elektrische fiets huren voor een dag fietsen op de Lage Vuursche?

Ophaallocatie

De Zeven Linden

Ophaallocatie

Theehuis 't Hooge Erf​

× Chat met ons